Created with Sketch.
Switch Lab
Choose Lab

In het Seamless Personal Mobility Lab doen we onderzoek naar en ontwerpen we voor hoe mensen het liefst reizen, nu en in de toekomst. Een van onze onderzoeken gaat over Mobility-as-a-Service, MaaS in het kort, waarbij reizigers via één app verschillende vervoersmodaliteiten kunnen plannen, boeken en betalen. In Nederland wordt er door verschillende partijen hard gewerkt aan zeven verschillende MaaS-pilots; kleinschalige experimenten om verschillende MaaS-diensten te kunnen testen en verbeteren. Onze opdracht is om de gebruikservaring van de verschillende diensten te evalueren.

Omdat de MaaS-pilots een tijd stil hebben gelegen vanwege corona, gaan ze nu allemaal kort na elkaar live, en kunnen we wel wat hulp gebruiken! Het gaat om het helpen opzetten en uitvoeren (en deels analyseren) van veldonderzoek naar de ervaringen van verschillende Mobility-as-a-Service (MaaS) diensten in Nederland. Je zult o.a. reizigers observeren en interviewen in Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam, Utrecht, Limburg, Twente en Groningen/Drenthe.

Het is voor ongeveer 3 maanden (in overleg, liefst half juni tot half september) voor gemiddeld zo’n 3 dagen per week. Je kunt het doen als opdracht voor het Research elective (3, 6 of 9 ects). Heb je nog vragen of ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Suzanne Hiemstra-van Mastrigt.

Lab Director
Suzanne Hiemstra-van Mastrigt

Dr. ir. Suzanne Hiemstra-van Mastrigt